De Oesterzwammerij

De Oesterzwammerij kweekt oesterzwammen op koffieprut. Daarmee voorkomen we dat koffieprut verdwijnt in de verbrandingsoven met alle negatieve milieu effecten die daarbij horen.  Zo maken wij koffieprut onderdeel van de lokale Circulaire Economie en werken wij samen aan de duurzame ambities waar we met z’n allen voor staan. Wist jij dat we van de 1000 gram koffie die we gebruiken voor onze espresso’s en cappuccino's er 998 gram weggooien als koffieprut. Slechts 2 promille belandt dus in jouw kopje  

Verbranden van koffieprut is zonde, als er nog zo’n mooi en lekker product op wil groeien. Wij maken daar weer hele lekkere vegetarische en vegan producten van. Niet zelden roepen klanten dat ze het vlees niet missen. We noemen ze Haarlemse Parels en je vindt de oesterzwammen terug in o.a bitterballen, kroketten en ravioli’s. Hiermee helpen wij CO2 uitstoot te voorkomen, en bieden een natuurlijk alternatief voor vlees (de oesterzwam wordt ook wel de biefstuk onder de paddenstoelen genoemd).

Maar wij gaan verder. Na onze teelt wordt de reststroom verwerkt tot hoogwaardige compost voor stadslandbouw in de regio. Een bijdrage aan de circulaire en regeneratieve landbouw. Organische reststromen blijven zo beschikbaar voor de organische kringloop. Help mee deze kringloop in stand te houden en kies voor onze heerlijke producten.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Michiel of Erik info@oesterzwammerij.nl
of nielsolaf@foundationthewave.org

Responsive image
Responsive image

Neem contact op and be part of The Wave

Wil je meer weten over The Wave? Of wil je je direct aansluiten als sportclub? Neem dan contact met ons op.

"Plastic op een sportclub moet verleden tijd zijn".